BDK

David Benedek is één van de meest talentvolle jonge ‘neuzen’. 27 jaar en nu al heeft hij een parfumcollectie ontwikkeld, vol spanning en innovatie. ‘Ik ben een parfummaker, alle formules schrijf ik zelf’.

David Benedek is opgegroeid omgeven door parfums. Zijn visionaire grootouders, afkomstig uit Transsylvanië, waren in de jaren ’50 de eerste Parijse winkeliers die de parfums verkochten van Worth en Christian Dior. David studeerde af op het Institut Francais de la Mode, werkte voor verschillende parfumhuizen voordat hij zijn eigen Parfum BDK oprichtte. ‘Ik wilde een moderne bibliotheek van geuren samenstellen waar enkelvoudige parfums zouden zegevieren’.

David is gepassioneerd liefhebber van premium packaging, ook hierin lijkt het parfummerk zien te kiezen voor kwaliteit en finesse. De flacons zijn ontworpen door een meester-glasblazer uit Normandië, een goudsmid ontwierp de dop in de vorm van de koepel van het Grand Palais in Parijs. De etiketten worden in de Marais gedrukt en handmatig op de flacons aangebracht, de verpakking is geïnspireerd op oude boek bindtechnieken. Niets is zomaar bij Parfums BDK.

De Parijse collectie bestaat uit twee parfums, ‘Pas ce Soir’ en ‘Bouquet de Hongrie’. Deze twee parfums worden gekenmerkt door dat ze zich met de tijd ontwikkelen en langzaam aan verenigen met de huid. Deze parfums zijn fris en luchtig te noemen, het karakter is sensueel, elegant en verfijnd.

De Orientaalse collectie met drie parfums, is een filosofische vertelling. De ruwe materialen staan in de schijnwerpers bij ‘Oud Abramad’, ‘Tubéreuse Impériale’ en ‘Wood Jasmin’. Er wordt in deze drie parfums een verbinding gemaakt tussen het Oosten en het Westen. De parfums zijn solair, houtachtig en intens te noemen.

contact

Van Oldenbarneveltstraat 131, 3012 GT Rotterdam
tel. +31 10 412 40 50,orders@faceforward.nl