DR JACKSON’S

Dr Jackson's is een wetenschappelijk cosmeticabedrijf dat luxe huidverzorgingsproducten creëert en organische theemengsels maakt met gebruik van de beste ingrediënten die de natuur heeft te bieden. Alle ingrediënten worden streng en ethisch getest op zuiverheid in de breedste context. Daarbij formuleert Dr Jackson’s enkel producten die op de meest natuurlijke en effectieve manier voor de huid zorgen. Het Britse DR JACKSON’S wordt omarmd door uitgesproken niche-cosmetica winkels zoals RETREAT in Rotterdam en Credo in NYC.

FARMACOGNOSIE

Dr Jackson's producten zijn gebaseerd op de principes van farmacognosie, de studie naar natuurlijke ingrediënten en naar het traditionele gebruik van planten. Dankzij vooraanstaande wetenschappelijke onderzoeken kan Dr Jackson’s technieken gebruiken die de manier waarop natuurlijke ingrediënten worden geëxtraheerd, worden nagebootst.

DR. SIMON JACKSON

Dr. Simon Jackson bestudeerde ruim twintig jaar inheemse plantensoorten en hun toepassing in de traditionele geneesmiddelen. Hij was onder andere verbonden aan King's College, University of London en de Royal Botanic Gardens in Kew. Zijn bezoeken aan lokale genezers in de Amazone, Indonesië en Afrika brachten hem tot de ontwikkeling van een nieuw assortiment natuurlijke huidverzorgingsproducten.

De droom om tot een reeks cosmeticaproducten te komen kreeg gestalte in Londen waar Dr. Simon Jackson in contact kwam met tal van wetenschappers, deskundigen en creatieve conceptuele denkers. Er vormde zich gestaag een eigen en stijlvolle esthetiek, geheel in de geest het nieuwe merk, de geboorte van DR JACKSON’S was een feit. Het onderzoek en de ontwikkeling staat inmiddels onder leiding van Chief Scientific Officer dr. Lori Bystrom.

ETNOBOTANIE

DR JACKSON’S ontwikkelt innovatieve huidverzorgingsproducten en biologische thee met behulp van natuurlijke ingrediënten die worden geoogst in samenwerking met plattelandsgemeenschappen, wereldwijd. Begrippen die aan DR JACKSON’S kunnen worden toegeschreven zijn: ecologisch en biologisch verantwoord, zonder ‘footprint’ of ‘cruelty’, veilig en schoon in gebruik. Voor de verpakkingen wordt gebruikgemaakt van gerecycled papier, geprint met soja-inkt.

Het doel is steeds om de beste formuleringen te creëren, gebaseerd op innovatie en etnobotanisch onderzoek van internationaal gerenommeerde wetenschappers. Door nauw samen te werken met groene leveranciers komen ecologisch vriendelijke producten tot stand. Volledig gericht op duurzaamheid.

contact

Van Oldenbarneveltstraat 131, 3012 GT Rotterdam
tel. +31 10 412 40 50,orders@faceforward.nl